Bi mota: atunarenak eta begetalak egin ditugu.
- Enpanadila pasta
ATUNARENAK
- Atuna 3 lata
- Arrautza egosiak 2
- Tomate frijitua
- Piper gorria tiretan
BEGETALAK
Erregosteko:
- Kalabazina
- Azenarioa
- Tipula
- Baratxuria
- Tomate frijitua
- Olioa
NOLA EGIN
1. Betegarriak egin, alde batetik atunarena eta beste aldetik erregosteko begetalarena.
2. Atunaren betegarria egiteko: arrautzak egosi 10 minutuz, ensaladera batera txikitu eta 6 lata atun gehitu, tomatea bota eta baita piper gorriak tiretan, dena nahastu eta prest dago.
3. Begetalaren betegarria egiteko: erregosi baratxuria, tipula, kalabazina, piper berdea, azenarioa eta behin frijituta ondoren sua itzali eta tomate egina gehitu.
4. Enpanadila masak bete bai atunarenak eta bai begetalak. Goilarakada bat betegarri enpanadila pasta erdigunean jarri eta ondoren tolestu eta sardeskarekin ertzak zanpatu. Enpanadilak sardeska batekin zulatu pixka bat ez lehertzeko.
5. Enpanadilak frijitu edo labean egin. Labean egiteko 180 ºC 15 minutuz. Enpanadila pasta paperarekin sartu labean.
Breve resumen:
Mezclar los ingredientes:
- En las empanadillas de atún, nosotros hemos usado atún (4 latas), 2 huevos cocidos, pimientos rojos en tiras y un poco de tomate frito.
- En las vegetales, hemos hecho un refrito con ajo, cebolla, zanahoria, pimiento verde y calabacín. Y un poco de tomate frito.
Luego se pone una cucharada del relleno en el centro de la oblea, se cierra en forma de empanadilla y se sella con un tenedor pequeño. Se pinchan para que no exploten, y , o se fríen con abundante aceite, o se pueden hacer al horno: 15 min a unos 180º. ¡¡probadlas!!!!
Umm, begetalak goxuak egon behar dira,,,saiatuko naiz egiten A.
ResponderEliminarNiri ere gustatzen zaizkit batez ere aturanerak, nire amak egiten ditu eta primeran daude, ostiraleko taldea egiten ari gara orain ere. Jesus
ResponderEliminarme habéis animado a hacerlas, tienen muy buena pinta. Pérez Celedón
ResponderEliminarMy name's Ann. I'm 8 years old and I'm in third class of PE in Marianistas School in Vitoria-Gasteiz. Thank you very much for your recipe for tuna pasty. I use it at home and in the school cooking class. Everyone says they taste delicious. My mum and I are your blog followers. We think you're a fantastic group and we wish you all the very best.
ResponderEliminarOur best wishes and love from,
Ann and Susan