Gure Ahotsa, blog-a, sortu berri dugun talde bat gara, Errenteriako Osasun Mentaleko Zentruko kidekoak.
Gure asmoa hemen lantzen ditugun gaiak zuekin partekatzea da: iritziak, bakoitzaren bizikizunak eta bestelako zenbait gai:errezetak, bidaiak, poesiak, kontakizunak... Hemen aurkituko dituzun ideiak positibo eta interesgarriak dira.

martes, 2 de junio de 2015

PAELLA MIXTA

Y para empezar bien la semana, una nueva receta: paella mixta, esto es, con marisco y pollo. Os dejamos unas fotos y la receta, animaros, es fácil!!


Osagaiak:
-          Ganbak, muskuiluak, almejak
-          Oilaskoa
-          Arroza
-          Tipula, baratxuria, piper gorria
-          Olioa
-          Perretxila
-          Oreganoa
-          Gatza

Prozedura:
Muskuiluak garbitu, eta almejak eta ganbekin egosi lapiko txiki batean, 10 minutu inguru. Bitartean arroza egingo den lapiko batean típula eta baratxuria erregosi eta oilaskoa gehitu eta baita piper gorria, oilaskoa pixka bat egin arte. Ondoren muskuiluak, almejak eta ganbak atera eta gelditzen den salda pasadorean pasa. Eta dagokion arroza bota oilaskoari, arroza baso bakoitzeko bi terdi salda. Gatza bota, perretxila eta oreganoa ere bai, eta egosten utzi 20 minutu. Ez da tapatu beharrik. Muskuiluen azalak bota daitezke.


En castellano:




Ingredientes:
-          Gambas, mejillones, almejas
-          Pollo
-          Arroz
-          Cebollam,ajo, pimiento rojo
-          Aceite
-          Perejil
-          Orégano
-          Sal






Procedimiento:
Limpiar los mejillones, y cocer en una cazuela pequeña junto a las gambas y las almejas, alrededor de 10 minutos. Mientras tanto, freír la cebolla y el ajo, y añadir el pollo junto al pimiento rojo, hasta que el pollo se fría un poco en una cazuela donde se hará el arroz. Después separar los mejillones, las almejas y las gambas del caldo mediante un colador. Nosotros hemos quitado las conchas de los mejillones para dejar más espacio... Añadir la correspondiente cantidad de arroz al pollo, por cada vaso de arroz dos y medio de caldo. Añadir la sal, el perejil y el orégano también, y dejar cociendo 20 minutos. No hace falta taparlo.¡¡ Y mejor no mover el arroz!!

Si se añaden unos fuisantes y un poco de colorante, tendrá mejor pinta, pero rica... nos ha quedado riquísima...!! On egin

Iñigo y Lourdes P.

2 comentarios:

  1. ummmmmmmmmmm, ya la huelo. También se puede poner anillas de calamar. En Valencia no ponen cebolla pues dicen que ablanda el arroz......

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